Szavazás a cikkben – Ki fog nyerni Somogy 2. választókerületében

barcs előválasztás

A TMO és a Jövő TV előválasztási vitát szervez Barcson, Somogy megye 2. választókerületében Ander Balázs (Jobbik) és Remes Gábor (DK) jelöltek között.

Korábbi cikkünkben már bővebben összefoglaltuk, hogy milyen témákat érintettek a jelöltek.

Somogy több szempontból is kritikus helyzetben van. Rengeteg fiatal egy szebb jövő reményében vándorol a szomszédos országokba, ebből kifolyólag a falvak elnéptelenednek, nagy gyorsforgalmi utak pedig nincsenek.

A családi pótlék emelése és a közmunka bérek felzárkóztatása szintén égető probléma a régióban.

„A DK programja szerint legalább duplájára, sérült gyerekeknél ez háromszoros összeget jelent.”

Az oktatás témakörben pedig az általánosságok mellett, az iskolaőr intézményéről is ütköztették az érveiket a résztvevők.

A zöld gazdaság témában számos innovációs lehetőséget sorakoztattak mindkét oldalról.

„Továbbá, ha az M 60-as megépítenék és a Drávát hajózhatóvá tennék Barcsig, sok probléma oldódna meg a régióban.”

 A jelöltek azt érzik, hogy a város vezetésért felelős Fideszes képviselő nem szentel kellő figyelmet a felzárkóztató javaslatokra. Továbbá felmerült az is, hogy az embereket figyelik és mivel ez egy kis város, esetlegesen számolniuk kell retorziókkal – mondta el Ander Balázs.

„Nem szabad ezen csodálkozni, hogy a térség hanyatlik mert nem állapot az, hogy rettegni kell attól, ha valaki megjelenik egy ilyen jellegű rendezvényen akkor az nem marad retorzió nélkül.”

Számtalan ötlet érkezett mind a Jobbik, mind a DK oldaláról, de hiába. Szóba került a gyógyfürdők helyzete, milyen mértékben romlik az állapotuk évről-évre.

Természetesen a jogállamiságot érintő kérdésköröket is átbeszélték, az alkotmányossággal és az euró bevezetésének kétségeivel egyetemben.

Ha ennél többre vagy kíváncsi és még nem tudtad eldönteni, hogy Te kire szavaznál Barcson, nézd meg az összefoglaló videónkat, majd pedig szavazz lejjebb belátásod szerint.

Az összefoglaló cikket pedig itt találod!