A DK-ban folytatja pályafutását a Párbeszéd volt képviselője

„Folytatom azt a munkát, amit már országgyűlési képviselőként elkezdtem, de mostantól a DK közösségének tagjaként” – írta közösségi oldalán a Párbeszéd volt országgyűlés képviselője.

A politikus szerint a 2022-es választás legfontosabb tanulsága az volt, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége. Úgy véli az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben.

Úgy gondolja, hogy a jelenlegi kormányt leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét.

Reagált a Párbeszéd is

A Párbeszéd közleményében azt írta, hogy sajnálja Kocsis-Cake Olivio távozását, és jelentős ellenérzéssel tekint minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul.

Az Orbán-rezsimben tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Ez történelmi hiba, sőt: bűn. Ebben a rendszerben a prioritás nem lehet más, mint az, hogy az ellenzéki politizálás szereplői – bármilyen formában is összefogva, de legalábbis egymást partnernek tekintve – új, érdemi ajánlatot kínáljanak a választópolgároknak az elnyomó, korrupt hatalommal szemben.

– írták közleményükben.