Márki-Zay:”Magyarország legyen a szeretet országa”

Ahogy már korábban beszámoltunk róla Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást. Közben az Országos Előválasztási Bizottság is hivatalosan bejelentette ezt.

A végleges eredmények:

  • Összes résztvevő: 662353
  • Összes érvényes szavazat: 655237
  • Összes érvénytelen szavazat: 7116

Miniszterelnök-jelölti eredmények:

  • Márki-Zay Péterre leadott összes szavazat: 371 560 (56,71%)
  • Dobrev Klárára leadott összes szavazat: 283 677 (43,29%)

Először ismét Orosz Anna beszélt:

Ismét elmondták, hogy 850 ezer ember vett részt a szavazáson. Holnaptól készülni kell arra, hogy a Fidesz propagandája egymás ellen próbálja fordítani az összes ellenzéki pártot és szétforgácsolni az ellenzéki összefogást és a szavazókat. Mindenkire szükség lesz, hogy meg tudják dönteni jövő áprilisban a Fidesz rendszerét.

Az elmúlt hetekben egy méltóságteljes büszke forradalom zajlott a szavazósátraknál. Orosz Anna is elmondta, hogy ez a választópolgárok győzelme.

Természetesen gratuláltak Dobrev Klárának is.

Majd Márki-Zay Péter kapta meg a szót.

Történelmi alkalomnak nevezte a mai napot.

Az a 221 ezer szavazó, aki nem szavazott az első körben most megfordította a szavazás állását – ezt Márki-Zay Péter még egyszer megköszönte.

Márki-Zay szeretné, hogy befejeződjön a 30 éves polgárháború. Egy olyan országot szeretne, ahol béke van, ahova jó hazatérni, ahol nemcsak gazdasági fejlődés van hanem, hogy Magyarország a szeretet országa legyen. Szeretné, hogy ez a sárdobálós, ellenfél lejáratós árok ásós gépezet befejeződjön.

Márki-Zay szeretné, hogy egyesüljön a nemzet. Szeretné, hogy a legfontosabb közös értékeink, ami a demokrácia, jogállamiság, piacgazdaság és az európai integráció határozza meg magyarország fejlődését. Szabadon és korrupció mentesen élhessünk.

Az elszámoltatást nagyon fontos program pontnak tartják és ezzel Hadházy Ákost bízzák majd meg, aki a 2010 előtti és utáni jobb és bal oldali korrupciót fogja felderíteni, hogy Magyarország ne legyen többé következmények nélküli ország.

„Azok a dolgok, amelyek összekötnek bennünket sokkal fontosabbak és erősebbek, mint azok, amik elválasztanak. Mi mindannyian megértettük, hogy a gödörnek a kijárata, ahova Orbán Viktor sodort minket nem jobbra vagy balra van hanem felfelé.”