Gyalogosokba hajtott a Fidesz kampánymotorosa

Döbbenetes felvétel látott napvilágot Nagykátáról, ahol a kormánypárt jelölt Czerván György motoros felvonulással zárja a kampányát. Egy motoros a szabályokat felrúgva a zebrán átkelő gyalogosokba hajtott, motorjával fel is borult.

A szerencsén múlt csak, hogy senkinek nem lett komolyabb problémája Nagykátán, amikor a Fidesz kabátjaiba bújt aktivisták a KRESZ szabályait megszegve vonultak az utcán, majd a gyalogosátkelőn áthaladók közé hajtott az egyik, aki ráadásul fel is borult motorjával. A videót Schmuck Erzsébet, az ellenzék jelöltje tette közzé közösségi oldalán.

Czerván György a Pest megyei Nagykáta és térségének a képviselője, 1998 óta. A Fidesz most is őt indítja a választáson, pont úgy, ahogy a Hazafias Népfront nevű kommunista állampárt tette, 1985-ben. Czerván a jelek szerint nem volt mindig jobboldali, keresztény és konzervatív, fiatalon még a szocializmusban hitt. Akkor Kádárt, most Orbánt szolgálja. De legalább az oroszbarátsággal kapcsolatosan nem kellett véleményét radikálisan megváltoztatnia.

Czerván 1985-ben pótképviselő lett: akkoriban a kommunista állampárt minden körzetben két jelöltet indított, az egyikőjükből képviselő, a másikból pótképviselő lett. Az egész természetesen színjáték volt, a szerepeket előre leosztották, valódi demokráciáról értelemszerűen már csak azért sem beszélhetünk, mert más pártok és jelöltek nem indulhattak el a választásokon. Czervánt vélhetően nem zavarta az egypártrendszer, a demokrácia hiánya, és a kádári szocializmus sem, máskülönben aligha indult volna el a választáson.

Czerván György kampányának egyik vezetője, Kerekes Zoltán fizikai erőszakkal fenyegette meg Nagykátán Dr. Schmuck Erzsébet irodavezetőjét a napokban. Dr. Schmuck Erzsébet az Egységben Magyarországért nagykátai (Pest 09. oevk) képviselőjelöltje megdöbbenéssel értesült arról, hogy Czerván György fideszes jelölt fő embere, Kerekes Zoltán, a Pest megyei Agrárkamara volt igazgatója zaklatta, és fizikai erőszakkal fenyegette meg Vincze Miklóst, Dr. Schmuck Erzsébet irodavezetőjét – állt az LMP aznap kiadott közleményében.