Megfenyegették Schmuck Erzsébet irodavezetőjét

Czerván György kampányának egyik vezetője, Kerekes Zoltán fizikai erőszakkal fenyegette meg Nagykátán Dr. Schmuck Erzsébet irodavezetőjét.

Dr. Schmuck Erzsébet az Egységben Magyarországért nagykátai (Pest 09. oevk) képviselőjelöltje megdöbbenéssel értesült arról, hogy Czerván György fideszes jelölt fő embere, Kerekes Zoltán, a Pest megyei Agrárkamara volt igazgatója zaklatta, és fizikai erőszakkal fenyegette meg Vincze Miklóst, Dr. Schmuck Erzsébet irodavezetőjét – áll az LMP közleményében.

A megfenyegetett 22 éves fiatalember feljelentést tett a rendőrségen és a Választási irodánál.

Az ellenzéki képviselőjelölt szerint Nagykátán és körzetében a választási küzdelem rendkívül éles, hiszen napról napra többen látják, hogy Czerván György 24 év után elveszítheti a mandátumát. A körzetben – ahogy sok más billegő körzetben is – az utóbbi hetekben rendszeresen megrongálták, összefirkálták, ellopták az ellenzéki jelöltek plakátjait, illetve teljes mértékben lekaparták Dr. Schmuck Erzsébet óriásplakátját.

A vasárnap éjszaka történtek azonban új – minden eddiginél nagyobb mélységbe taszították Czerván kampányát. A Czerván kampánybuszból való fenyegetés, a választás másnapjára kilátásba helyezett fizikai erőszak és a verbális fenyegetés teljes mértékben elfogadhatatlan. Ez a visszataszító akció is csak azt jelzi, hogy Nagykátán és térségében változásra, a közélet megtisztítására van szükség.

Az Egységben Magyarországért jelöltje, az LMP társelnöke és országgyűlési képviselője felszólítja a Fideszt és Czerván Györgyöt, hogy határolódjanak el az akciótól, és kérjenek bocsánatot a fiatal aktivistától.