Szél Bernadettet sem büntették meg a áprilisi tiltakozása miatt

Szél Bernadettet sem büntették meg a #FreeNavalny felirat miatt, amit a Külügyminisztérium Bem téri épülete elé fújtak fel a Navalnij melletti orosz tüntetésekkel egyidőben.

Szél a jó hírt Facebookon közölte pénteken, ahol leírta, hogy a kicsinyes – és kudarcos – fideszes keménykedésnél, hogy Hadházy Ákossal és Fekete-Győr Andrással együtt büntetést kapjunk a kiállásért, nagyságrendekkel fontosabb az, hogy Navalnijt továbbra is börtönben tartja Putyin és brutálisan üldözi a bajtársait is.

Bejegyzésében továbbá szóvá tette a ’22-es választásokat, amely azért lesz fontos, hogy az EU Magyarországgal együtt minél hamarabb közösen és erősen tudjon fellépni olyan kérdésekben, mint Navalnij ügye vagy a kínai kommunisták térfoglalási kísérlete.

Fekete-Győr András, Hadházy Ákos és Szél Bernadett még áprilisban tüntetett az orosz ellenzéki aktivista, Alexei Navalnijért a Külgazdasági és Külügyminisztérium előtt. A sajtótájékoztató után felfújták az épület elé a járdára, hogy #FREENAVALNY. A rendőrség pedig ezért tett feljelentést tett ellenük, még tavasszal.

A Momentum miniszterelnök-jelöltjét még június közepén hallgatták ki az ügyben. A politikus akkor úgy kommentálta a kihallgatást, hogy jobb lenne, ha hasonló elszántsággal foglalkoznának Rogán, Mészáros, Tiborcz és társaik korrupciógyanús ügyeivel, ehelyett egy lemosható festékkel készült feliratra koncentrálnak.

Július közepén a Budapesti Közérdekvédelmi Ügyészség kimondtaaz eljárás alá vont személykénti meghallgatásra törvénysértő módon került sor, a határozat ellen pedig nincs helye jogorvoslatnak.