Törvénysértő módon hallgatták ki Fekete-Győrt áprilisi tiltakozása miatt

Rongálás vádjával idézték be a rendőrségre Fekete-Győr Andrást, Szél Bernadetett és Hadházy Ákost még június közepén egy áprilisi tüntetésük miatt. A Budapesti Közérdekvédelmi Ügyészség viszont kedden kimondta: az eljárás alá vont személykénti meghallgatásra törvénysértő módon került sor, a határozat ellen pedig nincs helye jogorvoslatnak. – közölte a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Fekete-Győr még áprilisban tüntetett a Külgazdasági és Külügyminisztérium előtt Szél Bernadettel és Hadházy Ákossal az orosz ellenzéki aktivista, Alexei Navalnijért. A sajtótájékoztató után pedig felfújták az épület elé, hogy #FREENAVALNY. A rendőrség pedig ezért tett feljelentést ellenük, még tavasszal. Fekete-Győr elmondása szerint azért fújták fel a szöveget, mert Orbánék nem fejezték ki szolidaritásukat Navalnijjal szemben, ezzel pedig azt üzenték:

semmi gondjuk nincs azzal, ha egy ország vezetője megpróbálja megöletni az ellenzék politikusait és aktivistáit.

Az ügyészség indoklása szerint a lemosható festékkel készített felirat semmilyen kárt nem okozott a járdában. Jelen ügyben a festék eltávolítható volt, az a dolognak sem az állagára, sem a használhatóságára nem hatott ki, ezáltal annak értékét nem csökkentette. Figyelemmel arra, hogy a járdában állagromlás nem következett be, a „helyreállítási” költség jelen ügyben nem értelmezhető.

A politikus posztjában kritizálta, hogy a komrányfő egy olyan rendszert épített ki, amelyben az Orbán-család meggazdagodhat bármilyen következmények nélkül, míg egy ellenzéki képviselő véleményét minden lehetséges eszközzel vegzálják.

De nem ijedünk meg a hatalomtól – Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel közösen fogjuk lebontani ezt az egyre inkább keleti diktatúrákra hasonlító rendszert.

– fejezte be bejegyzését.