A Pride-on vallotta be a Pesti TV riportere, hogy meleg

Soha ennyien nem látogattak el még a Budapest Pride felvonulására, mint a szombati napon. Az eseményen nagy volt a médiaérdeklődés is, ahol tiszteletét tette a Pesti TV stábja is egy nem várt kijelentéssel.

Nagy nap volt a szombati a Pesti TV stábjának, hiszen, ha igazak a Média 1 által kiszivárogtatott nézettségi adatok (2020. decemberében a Pesti TV-t a 18 és 49 év közötti korcsoportban 0,04 százalékos közönségaránnyal sugározták, ami szerint egy nap alatt 18.936 fő kapcsolt a műsoraikra), akkor a Budapest Pride felvonulásról közvetített élő adással három napi nézettséget tudtak generálni bő két óra leforgása alatt a Facebook oldalukon.

Varga Ádám a Pesti TV szerkesztő-műsorvezetője már eleve zöld parókban érkezett, amit kérdéseikkel együtt feltehetően provokálásnak szántak, ezt azonban később az egyik felvonuló a Szabadság-híd pesti oldalán még le is kapta a fejéről és elszaladt vele.

Nemsokkal ezután lépett hozzá egy valaki, aki arra kérte a médium jelenlévő szerkesztőit, akik ekkor kétségbeesve keresték a parókát, hogy ne provokáljanak. Ez magyarázva a hozzájuk lévő úr, aki megtudta, hogy Varga Ádám parókával érkezett, meg is kérdezte tőle: „miért, meleg vagy?„, amire Varga csak annyit felelt: „Igen.”

Videó: Pesti TV Facebook oldala, a jelenet 1:36:00-tól látható

Történelmi jelentőségű tettet hajtott végre egyébként mindenki, aki részt vett a 26. Budapest Pride Felvonuláson, ahol minden várakozást felülmúló 30.000-es tömeg vett részt. A Felvonulás az egy hónapos Budapest Pride Fesztivál záróeseménye volt, melyet 26. alkalommal rendeztek meg és a Madách tértől egészen a Tabánig tartott.

Mi is ellátogattunk, ahol főként politikusokat kérdeztünk a kormánypropaganda LMBTQ személyek elleni támadásokról:

Kiemelt kép: a Pesti TV Facebook oldalán található videóból