Zugló Polgármesteri Hivatala kitűzi a szivárványszínű zászlót

Horváth Csaba Zugló polgármestere mai sajtóközleményében bejelentette, hogy szolidaritásunk jeléül a törvény elleni tüntetés idején

kitűztük Zugló Polgármesteri Hivatalának homlokzatára a sokszínűség és az elfogadás jelképét, a szivárványszínű zászlót, és ezt teszik majd a Budapest Pride alkalmából is.

Zugló polgármestere büszke arra, hogy hogy ma már nemcsak az LMBT+ emberek állnak ki a saját jogaikért, hanem az egyenlő jogokért vívott küzdelemhez egyre többen csatlakoznak.

Mindezek mellett sajnálatosnak tartja, hogy az idei Budapest Pride-ot beárnyékolja a közelmúltban meghozott törvény, amely egyrészt megbélyegzi az LMBT+ társadalmat, másrészt megbocsáthatatlanul nehéz helyzetbe hozza az LMBT+ gyerekeket és fiatalokat, akik a felvilágosító és támogató programok ellehetetlenítésével még inkább magukra maradhatnak.

A polgármester hangsúlyozza, hogy az egyenlő jogokért vívott küzdelem azt is jelenti, hogy kivétel nélkül minden gyermeknek joga van egészséges környezetben felnőni.

Ezért azon dolgoznak, hogy az LMBT+ gyerekek is megkapják mindazt a segítséget és támogatást, ami ahhoz kell, hogy felnőve egészséges és boldog LMBT+ felnőttek legyenek.

Nyomatékosította ez mindannyiunk közös érdeke.

Bízik abban, hogy Magyarország polgárai jövőre nemet mondanak a kirekesztésre, a gyűlöletkeltésre, az önmagukat nehezen megvédeni képes kisebbségek megbélyegzésére.

Zugló polgármestereként tisztelettel és szeretettel köszönti a 26. Budapest Pride résztvevőit!

A fesztivál programjaihoz mindenkinek tartalmas kikapcsolódást és jó szórakozást, a jogegyenlőségért vívott fáradhatatlan harchoz pedig sok erőt és kitartást kíván! A Budapest Pride valamennyi résztvevőjének üzeni: kiállok az LMBT+ társadalom jogaiért.