A Momentum visszalépett a Párbeszédes Dorosz Dávid javára

A Momentum Dorosz Dávidot, a Párbeszéd politikus támogatja Pest megye 5-ös számú választókerületében – jelentette be Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje vasárnap délelőtt. A hétvégi sajtótájékoztatón részt vett Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Vajda Viktória és Dorosz Dávid.

Dorosz javára a választókerületben Vajda Viktória lépett vissza, aki elmondta, hogy Dorosz Dáviddal azonosak az elképzelései, tervei a választókerület sorsával kapcsolatban, ezért megbízik benne.

Egy jó együttműködés előtt állunk.

Vajda felsorolta, hogy milyen közös célokat tűztek ki: a különleges gazdasági övezet lebontása és az önkormányzatiság újjáépítése.

Karácsony Gergely főpolgármester felidézte, hogy nem ez az első esett amikor a Momentum és a Párbeszéd közösen áll ki ilyen bejelentésre. Karácsony szerint nehéz politikai döntések ezek a visszalépések, ezt a nehéz döntést most a Momentum hozta meg, de a Párbeszéd is számos választókerületben tesz/tett így.

A sajtótájékoztatót Dorosz zárta, aki közölte, hogy egy olyan csapatot fognak alkotni, amely ’22-ben legyőzi a Fideszt ebben a választókörzetben. Azt gondolom, hogy sokfélék vagyunk, sokféle háttérrel érkezünk, de a célunk közös: a célunk egy zöld, igazságos magyarország felépítése – hangsúlyozta.

A Párbeszéd Pest 5. sz. vk. képviselőjelöltje kritizálta a kerület képviselőjelöltjét, a Fideszes Tuzson Bencét, aki Dorosz elmondása szerint eddig egyszer sem szólalt fel a Parlamentben és törvényjavaslatokat sem nyújtott be a körzet ügyében.

Tuzson Bence egy nullás képviselő. egy nullás képviselő, aki csak és kizárólag a gazdáit szolgálja.

A választókerületben nem csak a Momentum támogatja a Párbeszéd politikusát. Május elején, amikor bejelentették, hogy Dorosz elindul, mint jelölt, akkor zet az MSZP-vel közösen tették.