Közös jelöltet mutatott be az MSZP és a Párbeszéd

Vasárnap kora délután Duankeszin Kunhalmi Ágnes, és Karácsony Gergely mutatta be a Pest megyei 5. számú választókerületnek az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltjét.

A közös sajtótájékoztatón Karácsony Gergely emlékeztetett, hogy ma Európa-nap van, és ez egy tökéletes alkalom arra, hogy egy jelöltjüket bemutassák, aki Európa felé terelheti Magyarországot.

Dorosz Dávid barátom és harcostársam a Parlamentben, önkormányzatban, az üzleti életben már bizonyított, hogy milyen jó vezető, és ahhoz képest, hogy milyen fiatal, nagyon komoly tapasztalatai vannak”

– mondta Karácsony az új jelöltről.

Kunhalmi elmondta, hogy Dorosznak olyan közpolitikai javaslatai vannak, amelyek választ adnak a hétköznapi emberek problémáira, kihívásaira. Emellett pedig az ellenzéki együttmáködés fontosságáról beszélt, amelyben mind Dorosz és Karácsony is fontos partnerek.

Dorosz Dávid beszédében elmondta, hogy ő már akkor is a közös ellenzéki munkának és összefogásnak a híve volt, amikor az még nem volt egy népszerű ötlet a többi párt számára.

„Egy olyan alapvető igazságtalanság zajlik az országban, aminek véget kell vetni. Miközben a fideszes egy százalék gazdagszik, dőzsöl, jachtozik, helikopterezik, ennek az árát a 99 százalék egy helyben toporgása vagy leszakadása fizeti meg”

Dorosz 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő volt, 2020 novemberében pedig lemondott a főpolgármester-helyettesi megbízatásáról azért, hogy minden energiájával a kormányváltásra tudjon koncentrálni.