Gázrobbanás történt Közép-Kínában, legalább 12-en meghaltak

SHIYAN, June 13, 2021 Rescuers work at a gas pipe explosion site in Yanhu Community of Zhangwan District in Shiyan City, central China's Hubei Province, June 13, 2021.. A gas pipe explosion occurred in a residential community in Zhangwan District of Shiyan City, central China's Hubei Province, at around 6:30 a.m. on Sunday, according to local authorities.. The number of casualties is still being verified as the search and rescue is under way. (Credit Image: ? Xinhua via ZUMA Press)

Gázrobbanás történt a közép-kínai Hupej tartomány Sijen városában vasárnap kora reggel, a balesetben többen életüket vesztették – közölte a hong kongi CNN.

A robbanás ottani idő szerint reggel 6:30-kor történt beomlott egy helyi élelmiszerpiac épületében. A helyi hatóságok csaknem 140 embert mentettek ki a környékről, köztük 37-et súlyos sérülésekkel.

A gázrobbanás több környékbeli lakást is megrongált. A város önkormányzati hivatala azt mondta, hogy sok ember csapdába szorult a baleset után.

A baleset pontos okát még nem tudni, az eset még kivizsgálás alatt van. A kínai katasztrófavédelmi minisztérium egy munkacsoportot küldött a helyszínre az eset kivizsgálására.