-0.9 C
Budapest
2021. december 4., szombat

George Floyd családja a Fehér Házban

George Floyd családja kedden találkoztt Joe Biden elnökkel és a kongresszusi törvényalkotókkal – pontosan egy évvel azután, hogy egy minneapolisi rendőr meggyilkolta, ami országos polgárjogi tiltakozásokat váltott ki és a rendőrségi reformot nemzeti prioritássá tette.írja az NBC

„Együtt kell működnünk annak érdekében, hogy az emberek Amerikában ne éljenek tovább félelemben” – mondta a találkozó előtt Floyd testvére, Philonise. A Capitolium épületénél beszélt a család tagjai, Nancy Pelosi demokrata házelnök és más törvényhozók társaságában.

- Hirdetés -

A találkozóra akkor kerül sor, amikor a szenátusban továbbra is elakadt a George Floyd Justice in Policising Act [George Floyd Igazsága a Rendvédelmi Törvényben] – jogszabály, amely létrehozná a rendőri magatartások nemzeti nyilvántartását. Tiltaná a bűnüldöző szervek által a faji és vallási profilalkotást és módosítaná a rendőrök minősített mentelmi jogát. Biden azt a kezdeti célt tűzte ki, hogy kedden elfogadják a jogszabályokat. A Fehér Ház támogatta ezt a határidőt, hogy folytathassák a tárgyalásokat a kongresszuson.

A Floyd család egy órát töltött el Joe Biden-el és Kamala Harris alelnökkel, a Fehér Házban.

„Megemlékeztünk arról, ami a bátyámmal történt” – nyilatkozta Philonise a találkozó után. Elmondta, hogy a beszélgetés nagyszerű volt és maga Joe Biden is “nagyszerű fickó”– fogalmazott.

- Advertisement -

George Floyd unokaöccse, Brandon Williams szerint az elnök a rendőrségi reformot érintő törvény vonatkozásában azt mondta a családnak: „azt akarom, hogy a törvény jelentőségteljes legyen, és sértetlenül megőrizze George örökségét”.

/CNN, NBC, MTI

- Hirdetés -
spot_imgspot_img

Kövess minket a közösségi médiában!

40,000követőTetszik
900követőkövető
4,200feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink