George Floyd családja a Fehér Házban

Philonise Floyd, the brother of George Floyd, talks with reporters with other family members after meeting with President Joe Biden at the White House, Tuesday, May 25, 2021, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

George Floyd családja kedden találkoztt Joe Biden elnökkel és a kongresszusi törvényalkotókkal – pontosan egy évvel azután, hogy egy minneapolisi rendőr meggyilkolta, ami országos polgárjogi tiltakozásokat váltott ki és a rendőrségi reformot nemzeti prioritássá tette.írja az NBC

„Együtt kell működnünk annak érdekében, hogy az emberek Amerikában ne éljenek tovább félelemben” – mondta a találkozó előtt Floyd testvére, Philonise. A Capitolium épületénél beszélt a család tagjai, Nancy Pelosi demokrata házelnök és más törvényhozók társaságában.

A találkozóra akkor kerül sor, amikor a szenátusban továbbra is elakadt a George Floyd Justice in Policising Act [George Floyd Igazsága a Rendvédelmi Törvényben] – jogszabály, amely létrehozná a rendőri magatartások nemzeti nyilvántartását. Tiltaná a bűnüldöző szervek által a faji és vallási profilalkotást és módosítaná a rendőrök minősített mentelmi jogát. Biden azt a kezdeti célt tűzte ki, hogy kedden elfogadják a jogszabályokat. A Fehér Ház támogatta ezt a határidőt, hogy folytathassák a tárgyalásokat a kongresszuson.

A Floyd család egy órát töltött el Joe Biden-el és Kamala Harris alelnökkel, a Fehér Házban.

„Megemlékeztünk arról, ami a bátyámmal történt” – nyilatkozta Philonise a találkozó után. Elmondta, hogy a beszélgetés nagyszerű volt és maga Joe Biden is „nagyszerű fickó”– fogalmazott.

George Floyd unokaöccse, Brandon Williams szerint az elnök a rendőrségi reformot érintő törvény vonatkozásában azt mondta a családnak: „azt akarom, hogy a törvény jelentőségteljes legyen, és sértetlenül megőrizze George örökségét”.

/CNN, NBC, MTI