Nem várt fordulat a lakástörvény ügyében: meghátrált a kormány

Hosszú egyeztetéseket követően az is világossá vált, hogy a polgármestereknek is különböző elképzelései vannak az önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatban, ezért a frakcióval arra az álláspontra jutottunk, hogy a javaslatunkat a világörökségi területekre korlátozzuk – közölte Böröcz László Facebookján szerda délelőtt.

Böröcz posztját a baloldal kritiálásával kezdte. Szerinte ők nem akarják, hogy a bérlakásban élők saját lakáshoz jussanak és a bérlők nem számíthatnak rájuk. Azt már nem kritizálta mondjuk, hogy a saját polgármesterik közül is páran nem támogatták az ötleték. Pedig a gondolatmenete szerint rájuk se számíthatnak a bérlők.

Mivel a tágabb kört illetően nincs konszenzus, ezért módosítani fogjuk a törvényjavaslatot.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese reményét fejezte ki, majd az önkormányzatok is megfontolják, hogy érdemes a bérlők minél szélesebb körének lehetőséget adni, hogy saját lakáshoz jussanak.

Ma lesz a parlamentben a lakástörvény általános vitája, amelyet Böröcz László indítványozott. Böröcz célja a javaslatával az volt, hogy mindenki saját tulajdonú lakáshoz juthasson, aki önkormányzati bérlakásban él.

A javaslat nem csak ellenzéki körben, de a Fideszes polgármesterek körében is felháborodást keltett. Debrecen polgármestre Papp László, Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András és a XVI. kerület polgármestere Kovács Péter sem támogatta az ötletet.