Ellenzéki szövetség: Szolidárisak vagyunk Jakab Péterrel

Pénteken mi is írtunk róla, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje 9,6 millió forintos büntetést kapott Kövér Lászlótól, a Magyar Országgyűlés házelnökétől.

Az elnök a hétfői parlamenti felszólalásán elmondta, hogy a Fidesz tagjai szerinte a közpénzből költenek a magánéleti luxuscikkeikre, és beszédében Kövér Lászlót is kiemelte, aki nemrég 135 millió forintért vásárolt 8 darab szőnyeget a Parlamentbe.

Jakab Péter ezt követően ficsúrnak nevezte a kormánypárti képviselőket, köztük Kövér Lászlót is, aki ezen felbuzdulva 9,6 millió forintos pénzbüntetéssel büntette meg.

A demokratikus ellenzéki szövetség, vagyis a Momentum, a Párbeszéd, az LMP, az MSZP, a DK és a Jobbik most közös sajtóközleményben fejezték ki szolidaritásukat a Jobbik elnökével.

„Mint minden autoriter rezsim, az Orbán-rendszer is azt gondolja, hogy milliós büntetésekkel talán elhallgattathatja azokat az ellenzéki képviselőket, akik kimondják az igazságot, csorbítva ezzel a képviselők demokratikus ellenőrző tevékenységét. Ahogy korábban megbüntették már Szabó Tímeát, Tordai Bencét, Hadházy Ákost, Szél Bernadettet vagy Vadai Ágnest, úgy legutóbb Jakab Péterre szabtak ki közel 10 millió forintos büntetést, csak mert ficsúrnak nevezte Kövér László fideszes házelnököt.” – írják.

„Az ellenzéki együttműködés pártjai szolidárisak Jakab Péterrel; ha egyikünket megbüntetik, akkor mindannyiunkat büntetik, és ha egyikünket el akarják hallgattatni, akkor minden ellenzéki választópolgárt akarnak elhallgattatni.”

-jelentették ki a közleményben.

„El kell keserítenünk a fideszes ficsúrokat és a parlamentben ülő milliárdos bűnözőket: büntessenek nyugodtan, akár minden nap minden órájában, mert mi minden büntetéstől csak hangosabbak leszünk. A szabad Magyarországot nem lehet elhallgattatni!” – tették még hozzá.