Jakab Péter 9,6 milliós büntetést kapott, miután ficsúrnak nevezte Kövér Lászlót

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje a hétfői parlamenti felszólalásában ficsúrnak nevezte a fideszes képviselőket, és az Országgyűlés házelnökét, Kövér Lászlót.

A Jobbik elnöke azért titulálta ezzel a jelzővel a kormánypárt tagjait, mert szerinte azok a közpénzből költenek a magánéleti luxus cikkeikre. Kövér László például 135 millió forintért vásárolt 8 darab szőnyeget a Parlamentbe a válság alatt.

Kövér László a kiszólás után figyelmeztette Jakabot, mondván, hogy a házszabály értelmében tilos sértegetni a képviselőket, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje pedig erre reagálta azt, hogy pedig róla is ez a véleménye.

„Nem azt mondtam, hogy csicskák, nem azt, hogy moslékok, nem azt, hogy büdös bunkók, nem azt, hogy hazaárulók. Ezeket ők mondták. Ingyen. A ficsúr szót én mondtam. És igazat mondtam.” – írja az erről szóló Facebook-posztjában Jakab Péter.

„Ma 10 milliót ér az igaz szó. Csak emlékeztetőül: a fideszes Kaleta-féle pedofília fél milliót. A szólás szabadsága, a vélemény szabadsága ma 20-szor súlyosabb bűn a Fidesz szemében, mint a gyermekpornográfia. Itt tartunk ma, az úgynevezett rendszerváltás után 32 évvel. Ezért is kell jövőre elsöpörni Európa szégyeneit. El is fogjuk. Soha nem fogok elhallgatni, akkor sem, ha büntetésből a házamat viszitek!A hazámat akkor sem adom!” – tette még hozzá.