Ötmillió forintra büntetné Novák Elődöt Kövér László

Novák Előd Mi Hazánk

A négyéves országgyűlési ciklus eddigi legnagyobb, ötmillió forintos bírságával büntetné Kövér László Novák Elődöt a cigánybűnözés említése miatt. A párt szerint a szó használatának jogszerűségét már 2010-ben is megállapította a Legfelsőbb Bíróság a közmédia hasonlóan önkényes tiltása esetében.

A Mi Hazánk képviselőjének fellebbezése miatt a házelnök tegnapi előterjesztése alapján az Országgyűlés hoz végső döntést. A párt szerint ez olyan abszurd, mint ha egy sportmérkőzésen a rivális csapat döntene a sárgalapokról. Hozzátették, a Mi Hazánk sosem szavazta meg egyik ellenzéki képviselő megbüntetését sem. A párt közleménye szerint a Mentelmi Bizottságban az ellenzéki pártok a Fidesszel karöltve támogatták Novák Előd ötmilliós bírságát.

A Mi Hazánk szerint polkorrekt struccpolitikát folytat a kormány és balliberális ellenzéke is.

Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg

– fogalmaz Kövér László.