Jövő héten kezdik a Clark Ádám tér átépítését

A Lánchíd-felújításhoz kapcsolódóan május 25-én, kedden megkezdődik a Clark Ádám tér átépítése, illetve folynak a felújítást előkészítő munkálatok a Lánchídon – tudjuk meg a BKK közleményéből.

Az A-Híd Zrt. nevezetű cég lesz a kivitelező, aki ideiglenes csökkenteni fogja a körforgalom átmérőjét. Az elmúlt héten már hozzá is láttak a Duna fém- és lőszermentesítéséhez, mostanra pedig már a toronydaru alapozását is megkezdték.

A BKK oldalán megtudhatjuk, hogy első ütemben a Lánchíd utcai és a Fő utcai középszigetet bontják el, utána átépítik a középső részt, így csökkentik a körforgalom átmérőjét. A Clark Ádám téri körforgalom eddigi, 20 méter sugarú középszigetét elbontják, helyette egy 8 méter belső és 14,5 méter külső sugarú, szűkített körforgalmat alakítanak ki. Az új körforgalom középpontját az eredetitől nyugati irányba, az Alagút felé tolják el.

A FŐKERT munkatársai a várható munkák miatt már eltávolították a helyszínről a kétnyári növényeket.

Az átalakítás célja, hogy a Lánchíd június közepére tervezett teljes lezárásakor ne okozzon fennakadást a közúti forgalom elterelése.

Amikor várhatóan 2022 decemberében visszaadják a hídpályát a forgalomnak, addigra a körforgalom visszaépítése is megtörténik.

A BKK felhívja rá a figyelmet, hogy a kedden megkezdődő munkálatok miatt a Clark Ádám téren és környékén útszűkületre lehet számítani.

Az átépítés munkálatai várhatóan június közepéig tartanak majd, amikor a Lánchidat teljesen lezárják.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt