Lezárásokra kell készülni a belvárosban a szombati tűzijáték miatt

A szombati ünnepi tűzijáték miatt Budapest belvárosában forgalomkorlátozásra és lezárásokra kell készülni, ezért szombat késő délután és este a belváros kényelmesebb megközelítése érdekében sűrűbben közlekedik a 2-es és 4-es metró, valamint a nagykörúti 4-es és 6-os villamos – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Az augusztus 20-ai ünnepi tűzijátékot az aznap estére várható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elhalasztották, így azt szombaton 21 órakor tartják meg.

A BKK csütörtöki közleménye szerint csütörtökön 21 órától lezárják a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot hétfő 6 óráig, valamint hétfőn és kedden 22 órától másnap 6 óráig.

A tűzijáték előkészítő munkái miatt péntektől korlátozzák a gyalogosforgalmat az Erzsébet hídon és a Szabadság hídon.

Szombaton 16 órától a Margit híd-Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó utca-Erzsébet híd-Krisztina körút-Vérmező út-Margit körút által érintett szakaszon belül jelentős forgalomkorlátozások, lezárások várhatók.

Előreláthatólag 19 órától lezárják az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat, de a hatóság döntése alapján korlátozhatják a Petőfi híd és a Margit híd forgalmát is – írták.

A BKK szombaton a belváros elérésére a kötöttpályás közlekedési eszközök, elsősorban a metrók igénybevételét javasolja.

A 3-as metró szombaton 18 órától éjfélig a déli szakaszon is jár: Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között metróval, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között a sűrűbben induló pótlóbusszal lehet utazni.

A déli szakaszon a metró nem áll meg a Nagyvárad tér állomáson. A Nagyvárad tér és környezete a Népliget felől az M30-as állomáspótló busszal, a belváros felől a 2M villamossal, a Keleti pályaudvar felől a 2M és a 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől pedig MOL Bubival, vagy gyalog közelíthető meg.

A metró 18 óráig a hétvégi rend szerint, Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusz közlekedik.

A BKK közölte: a 2-es, a 2B és a 2M villamos pénteken 21 órától üzemzárásig, valamint szombaton várhatóan 19.30 és 22 óra között csak a déli végállomások és a Boráros tér között közlekedik. Szombaton napközben a déli végállomások és a Március 15. tér között járnak a villamosok.

Szombaton 19 órától több villamos- és buszjárat közlekedése is változik.

A tűzijátékot követően a belvárosban sűrűbben induló kötöttpályás közlekedési járatokhoz csatlakozva számos vonalon többlet indulásokkal segíti a BKK a hazajutást – írták.

A társaság felhívta a figyelmet, hogy az aktuális, valós idejű közlekedési rendről a BKK oldalán lehet tájékozódni, az utazások megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni.