LegoMBTQ

A nemzetközi Pride-hónap alkalmából – ami júniusban lesz -LMBTQ-tematikájú szettet dob piacra a dán Lego. Ez lesz a világhírű játékgyártó cég első hasonló témájú kollekciója.

A szett az „Everyone Is Awesome” (magyarul „Mindenki szuper”) elnevezést kapta. Aki emlékszik még a Lego Moovie-ra, annak derenghet egy „Everything is awesome” című szám, mely magyar fordításban a „Minden szupi-szuper” címet kapta. Elképzelhető, – mivel abban a filmben is hangsúly volt a sokszínűségen – hogy erre utal a szett elnevezése.

A szettben 346 kocka és 11, a szivárvány különböző színeit viselő minifigura kapott helyet. Ezek sokszínűséget, a másság elfogadását és az LMBTQ-közösségekkel való szolidaritást hivatottak szimbolizálni. A színek nem csak a szexuális kisebbségekre utalnak, hanem például a fekete és latinó közösségekre is.

A szett Magyarországon is elérhető lesz a boltokban. – írja a Telex. A tervező, Matthew Ashton közleményében azt írta, olyan kollekciót akart létrehozni, ami az elfogadást szimbolizálja és a szeretetet ünnepli, függetlenül attól, hogyan definiáljuk azt, akit szeretünk.

/CNN | Telex