100 új Mercedes-busz érkezik a BKV-hoz

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bolla Tibor vezérigazgató a mai napon ünnepélyes keretek között aláírta azt a szerződést az Omnibus Hungária Kft. és az Inter Tan-Ker City Kft. által alkotott konzorcium képviselőivel, amelynek keretében 100 db új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú autóbusz érkezik a BKV Zrt. részére bérleti konstrukcióban – írja a BKV Zrt. a sajtóközleményében.

A BKV Zrt. is tisztában van azzal, hogy nehéz idők következnek, ezért szeretnék, hogy legalább a Társaság színvonala ne okozzon a továbbiakban is ennyi fejfájást az emberek számára. Tisztában vannak a dugókkal és ezek csökkentése érdekében buzdítják az autósokat, hogy amennyiben tudják válasszák a tömegközlekedést. Ehhez kiváló lehetőséget nyújt a 100 új Mercedes-Benz jármű, melyek kiváltanak jó pár, akár 30 évnél idősebb buszt is. A BKV Zrt. elengedhetetlennek tartja, a versenyképesség fenntartását, és mindennek a működését.

A Mercedes-Benz Conecto típusú járművek üzemeltetési tapasztalatai kifejezetten kedvezőek, ezzel az utasok továbbra is élvezhetik az európai szintű szolgáltatások biztosítását.

2022. IV. negyedévében a BKV Zrt. véleménye szerint további 35 darab saját tulajdonú új autóbusz is forgalomba állhat majd. Az így szolgálatba kerülő összesen 135 darab autóbusz az első ütemét képviseli annak a megújulási folyamatnak, amely révén a Társaság a fenntartható fejlődés pályájára kívánja állítani a főváros járműgazdálkodási stratégiáját.

A BKV Zrt. vezetése bízik abban, hogy a közös célok – az utazóközönség mindenek felett álló igényeinek – figyelembevételével, olyan – a partnerei és az érdekelt felek számára – kölcsönösen előnyös megállapodások születhetnek, amelyek segítségével az előttünk álló időszakban is elhárulnak majd az akadályok a flotta további modernizálására vonatkozó kezdeményezések elől – írják.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás