Szlovák drogdílerre csapott le a TEK Budapesten

A Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást a 48 éves L.Z. magyar és a 44 éves S.R. szlovák állampolgárral szemben. –írja a Police.hu

A két férfire a hatóságok pár hónappal ezelőtt figyeltek fel, mert egyre gyanúsabbá vált, hogy a magyar férfi a szlováktól rendszeresen szerez be kábítószert, amit Magyarországon továbbértékesít.

Később a nyomozás előrehaladtával konkrét bizonyítékok is alátámasztották, hogy a két férfi dílerként különböző kábítószereket árul.

A magyar férfit tatabányai otthonában fogták el. A nála tartott házkutatás során különböző gyanús anyagok, feltehetően kokain és metamfetamin került elő. Ezen kívül a nyomozók lefoglaltak mobiltelefonokat, laptopot, légfegyvereket, valamint közel 1,5 millió forintot és 270 USA dollárt, valamint zárolták banki számláján lévő 1,7 millió forintját.

L.Z. élettársát szintén Tatabányán fogták el, akinek társkájában kokaint találtak.

A szlovák férfit egy budapesti pláza parkolójában kapták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai. Autójában kb. ezer darab simítózáras tasakot, különböző telefonokat és SIM kártyákat, 6200 eurót és több mint 3 millió forintot találtak a nyomozók, valamint két olyan dobozt, ami kábítószergyanús anyagot rejtett. Lakásában szintén különböző droggal szennyezett dobozt és szipkát fedeztek fel, valamint lefoglaltak közel 24 000 eurót és több mint 22 millió forintot.

A két férfit jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Kiemelt kép: Pixabey