Így reagált a kormánypropaganda Karácsony bejelentésére

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását az ellenzéki miniszterelnöki-előválasztáson, a kormánypropaganda gépezetben beindultak a fogaskerekek. Aki nem akar sokat olvasni, annak összefoglalva az üzenetük: Gyurcsány.

1.A Fidesz hivatalos oldala

Szerintük Soros György producer által ismét újraindulhatna a Gyurcsány show, melyben Feri a főszereplő, Geri a balfék haver, Klára a feleség és a régi ellenség Jakab Péter, aki legjobb barátként tér vissza. A kommunikáció ezúttal is leginkább Gyurcsány Ferencről szól, akit továbbra is patás ördögként kezelnek.

A videó egyébként nem csak Facebookon, de YouTube-on is fizetett hirdetésben megy.

2. Rákay Philip

Az újságírók kérdésekkel történő provokálásai között is talált időt arra, hogy ismét kamera elé üljön és Kicsoda valójában Karácsony Gergely? címmel arra keresse a választ, hogy kinek az érdeke lehet hogy miniszterelnök legyen. Na és ki az? Hát Gyurcsány Ferenc.

Ha minden alkalommal meg kellene inni egy felest, amikor a Gyurcsány név elhangzik, szinte biztosan a detoxikálóban kötnénk ki.

3. Bohár Dániel – A Riporter

A Pesti TV riportere már Karácsony Gergely nagy bejelentése előtt kitette az őszi SZFE melletti tüntetésen készült interjúját.

BRÉKING NYÚZ- Karácsony Gergely NEM lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje! (Pontosabban tavaly októberben még ezt mondta.) – írta posztjában.

Bár Karácsony Gergely akkor valóban azt nyilatkozta, hogy egy porcikájával sem kívánja a miniszterelnök-jelöltséget, de elhatárolódni sem határolódott el tőle. Nyilatkozatát pedig úgy is kezdte, hogy egy politikusnak óvatosnak kell lenni ilyen kérdésekben.

4. ELÉG

A több, mint 150 000 követővel rendelkező Facebook oldal is már péntek este megkezdte „munkáját” és Karácsony Gergely pártjának a Párbeszédnek támogatottságán ércelődött, mindazok ellenére, hogy a párt népszerűsége 2019 őszén is hasonló lehetett, Karácsony mégis megnyerte a főpolgármester-választást.

5. Alapjogokért Központ

Foglalkozását tekintve a teljesen értelmezhetetlen intézet egy saját maguk által végzett kutatást tett közzé – nem sokkal a bejelentés után. Ebben állításuk szerint Karácsony Gergelyt a magyarok kétharmada nem szeretné miniszterelnöki pozícióban látni.

A kutatás hiányossága, hogy más politikusok (kormánypárti és ellenzéki) elutasítottságát elfelejtették közzétenni, pedig azzal vált volna igazán érdekessé. Reméljük ezt hamarosan pótolja az intézet, aminek hasznossága megtérül minden kifizetett adóforint után.