Levizelték és megdobálták a zsinagógát bulizó fiatalok – VIDEÓ

Vasárnap hajnalban a VII. kerületben négy fiatal a zsinagóga előtti padoknál ült össze, akik kezdetben náci jelszavakat kiabáltak és karlendítésekkel fordultak a zsinagóga felé. Ezt követően a helyzet eldurvult. Az esetet sikerült videóra rögzíteni.

Eleinte csak hangoskodtak, rugdosták az épület falát, valamint a padok környékén található kukákat. Később, a három fiatal közül az egyik, miután többször elhangzottak hangos náci felkiáltások és megtörténtek a karlendítések, egyikőjük elkezdte a náluk lévő, illetve a közelükben lévő kukában található üvegekkel a zsinagóga épületét dobálni.

A történet itt nem ért véget, jól látni, ahogy a dobálás végeztével mind a hárman az épület falához mennek, majd levizelik azt. Az esetet valakinek sikerült is rögzíteni, aki a videót feltöltötte a kerület egyik közösségi médiás csoportjába.

Az eset után van, aki a polgármester lemondását követeli, aki választási programjában a bulinegyedre vonatkozó fokozott ellenőrzést ígérte. A videón látottak alapján pedig éppen ennek hiánya miatt tudták a fiatalok a vállalhatatlan viselkedésüket végrehajtani.