1.6 C
Budapest
2021. december 5., vasárnap

A DK jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszék ellen

A vasárnap kiadott közleményben Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője, pártigazgatója így nyilatkozott:

“A DK több pengeváltáson van túl az Állami Számvevőszékkel, ami mára semmi másra nem szakosodott, csak hogy az ellenzék pártjainak életét megkeserítse. A DK székházában 2018 novemberében történt tűzeset után az ÁSZ az elégett iratok eredeti példányát követelte tőlünk, minimális türelmet vagy toleranciát sem tanúsítva.

- Hirdetés -

Szinte naponta láttuk vendégül az ÁSZ munkatársait, minden segítséget, információt megadva nekik, hiszen nincs mit rejtegetnünk. Az ÁSZ közel sem volt ilyen segítőkész: hiába kértük ki a 2011-2016 évi és a 2018. április 2-4 között, az általuk végzett vizsgálat közben keletkezett iratok másolatát, megtagadták ezt, így kénytelenek voltunk perelni.

A Demokratikus Koalíció most jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszék ellen. A Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezi az ÁSZ-t, hogy adják ki a kért adatokat a DK részére és fizessenek perköltséget is. 11 éve nem volt arra példa, hogy az ÁSZ pert veszítsen közhatalmi ügyben – ez is bizonyítja a mi igazunkat.”

A 24.hu közzétette az ÁSZ reakcióját is, amelyben leírják, hogy szerintük a DK gazdálkodását évek óta törvénysértések, szabálytalanságok jellemzik, az ÁSZ honlapján pedig minden jelentés nyilvánosan, bárki számára elérhető.

- Hirdetés -
spot_imgspot_img

Kövess minket a közösségi médiában!

40,000követőTetszik
900követőkövető
4,200feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink