Gyurcsány Ferenc nem vitázik Vona Gáborral

Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor

Vitára hívta a Második Reformkor Párt elnöke, Vona Gábor a DK elnökét, Gyurcsány Ferencet. A volt miniszterelnök szombaton reagált a felkérésre.

Vona Gábor videóban hívta vitára a DK elnökét. Vona szerint eljött az idő, hogy egy asztalhoz üljenek. Hozzátette, hogy a jövő év fontos év lesz, mert két fontos választásra is sor kerül. Ez Európai Parlamenti választáson a DK és a 2RK versenytársak lesznek. Az önkormányzati választáson pedig olyan tekintetben lesznek versenytársak, hogy a 2RK álláspontja szerint az önkormányzatoknak pártmenteseknek kellene lenniük.

A 2RK elnöke úgy véli, ő és Gyurcsány Ferenc az a két pártelnök, akiknek nézetei a legtávolabb állnak egymástól. A vita helyszínének Vona Gábor a DK TV-t nevezte meg és azt szerette volna, hogy élő adásban vitassák meg a kérdéseket.

Reagált a DK – ezért nem lesz vita

A Demokratikus Koalíció közelményben reagált Vona Gábor felhívására. Ebben kifejtették, hogy pártjuk szerint az ország legfontosabb kérdése ma az, hogy ennek a kormánynak az irányításával tovább folyik-e az ország tönkretétele, vagy szociáldemokrata politikával Dobrev Klára kormánya új utat nyit az emberek, a családok és hazánk felemelkedésére. 

Ha valamiről, akkor csak erről érdemes vitatkozni. Ha Vona Gábor pártja a jelenlegi kormányt támogatja, akkor nem érdemes vele vitázni, hiszen ez esetben Orbán Viktor az igazi vitapartner. Ha a 2RK az Orbán-kormány leváltásáért dolgozik, akkor el kell hárítsuk a kezdeményezést, ahogy eddig se folytattunk nyilvános vitát az ellenzék egyetlen szereplőjével sem. ​​Aki meg esetleg középen szeretne lenni, az a jelenlegi helyzetben végeredményben a kormánnyal van.” – írták.

Szerintük eljön a vita ideje, de azt a kormány vezetője és az ellenzék vezetője között kell majd lefolytatni.