„Én mindenhova mehetek majd a nyáron, mert én be vagyok oltva” – Videó

Szinte sosem látott mértékben osztja meg a magyar lakosságot a koronavírus elleni vakcinák és a hozzájuk kapcsolódó védettségi igazolvány kérdése. Jelen helyzetben az oltási igazolvánnyal rendelkezők beülhetnek az éttermek belterébe, látogathatják a mozikat, színházakat, állatkerteket, múzeumokat, ráadásul tehetik mindezt maszk nélkül.

Azok ellenben, akik nem élnek az oltás lehetőségével, egyelőre nem vehetik igénybe ezeket a lehetőségeket.

Ez már önmagában folyamatos konfliktusokhoz vezet, de további felháborodást keltett Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter múlt heti kijelentése a Kormányinfón, amikor arról beszélt, hogy a korlátozások még biztosan maradnak augusztusig azoknak, akik nincsenek beoltva.

Sokan sokfélét gondolnak a kialakult helyzetről, most a négy millió beoltott elérése után pedig tulajdonképpen két részre szakadt az ország a kérdésben. A beoltott emberek jogosan úgy érzik, hogy számukra már a szigorú korlátozások fenntartása nem indokolt, az oltási igazolvánnyal nem rendelkezők azonban diszkriminációra és jogsértésre panaszkodnak.

Mi a Jövő TV-nél annak próbáltunk utánajárni, hogy hogyan vélekednek az emberek az oltási igazolványhoz kapcsolódó jogok kérdéséről, illetve arról is kérdeztük a járókelőket, hogy a keleti és a nyugati vakcinák Európai Uniós megkülönböztetésének tükrében külföldi, vagy belföldi nyaralást terveznek inkább.