144 ezer ember regisztrálhat ma a Pfizerre

Miskolc, 2021. április 4. A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával beoltanak egy nõt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 4-én. MTI/Vajda János

144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap ma SMS-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban. – írja a koronavírus.gov.hu oldala.

A kormányzati tájékoztató oldalon megtudhatjuk, hogy az országos oltási munkacsoport döntése nyomán így a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható. A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat.

Az oldalon továbbá felhívják rá mindenki figyelmét, hogy kizárólag csak az SMS értesítést kapók tudnak foglalni Pfizer-oltást, illetve csak azokat fogják fogadni a kórházi oltópontok, akik az időpontfoglalásról visszaigazolást tudnak felmutatni.

Külön felszólítanak mindenkit, hogy az oltás zavartalan lebonyolítása érdekében ne jelenjenek meg olyanok az oltópontokon, akik nem jogosultak az oltásra, vagyis nem regisztráltak, vagy regisztráltak, de még nem kaptak most jogosultságot az időpontfoglalásra, vagy ugyan kaptak SMS-t, de mégsem foglaltak időpontot.

A közlemény szerint a kórházi oltópontokra nem fogják beengedni és nem fogják beoltani azokat, akik jogosulatlanul és időpontfoglalás nélkül jelennek meg.

Az időpontfoglalás tehát ma, az oltás pénteken indul. Az időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu