Czeglédy kijelentése nem érdekli a DK-t?

Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi képviselőjelöltje, a párt egyik befolyásos alakja és ügyvédje tegnap Facebookon osztott meg egy bejegyzést, amelyben a védettségi igazolványt és az oltásokat kérdőjelezte meg. És nem mellesleg polgári engedetlenségre buzdítja a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőket.

Czeglédy posztja röviden összefoglalva: szerinte az oltási igazolvánnyal nem rendelkezők jogosan érzik magukat másodrendű állampolgárnak, az oltások hatékonysága pedig kérdéses (de hozzátette, hogy nem ért hozzá). Útmutatást is adott, hogy miként lehet jogsértésnek beállítani azt, ha valakit nem engednek be egy étterembe, mert nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal. Sőt, volt olyan szorgos is, hogy elkészített egy kérelem mintát hozzá.

A posztjában egyszer sem említette meg azt a pofonegyszerű tippet, hogy miként lehet amúgy védettségi igazolványhoz jutni: oltakozással.

A posztjával több probléma is van. Több pontból is bele lehet kötni, ahogy ellenérveket is ki lehet rá találni. Amióta a járvány velünk van, azóta tart az oltásellenesek/oltásskeptikusok és az oltáspártiak közti vita. Számomra viszont a fő kérdés az, hogy

a DK mért nem reagált rá semmit eddig?

A kormánypárti médiában előszeretettel párosítják az „oltásellenes” kifejezést a DK-val. Ők viszont ezt rendre elutasítják, ugyanis ők nem oltásellenesek, hanem csak olyan oltásokat akarnak beadatni Magyarországon, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hitelesített.

A DK szombathelyi képviselőjelöltjének bejegyzése viszont nem ezt a felfogást bizonyítja, hanem pont azt amit a kormánymédia súlykol.

Ezek után felettébb irónikusnak találom, hogy az a párt, amelyik a kormányfő minden péntek reggeli beszéde után felszólítja őt, hogy kérjen bocsánatot, arra a saját párttársukat nem szólítják fel.

Amit Czeglédy írt, az csak arra volt jó, hogy uszítson vele.

És nem politikai uszítást ért/érhet el vele, hanem pont az olátsi igazolvánnyal rendelkezőket és nem rendelkezőket ugrasztja egymásnak még jobban. Arról nem is beszélve, hogy sok vendéglátóhelyet hoz kellemetlen helyzetbe azzal, hogy védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőket buzdítja, hogy a vásárlók könyvébe/panaszkönyvbe írjanak, vagy videófelvételeket készítésenek azzal indokkal, hogy nem mehetnek be.

Ha a DK nem lép fel Czeglédy kijelentése ellen, vagy határolódnak el kijelentéseitől, akkor a kormánymédia jogosan mutogathat a pártra, hogy oltásellenesek.