DK: Tűzzék ki a fekete zászlót a Parlament épületére a koronavírus áldozataiért!

Elhunyt a koronavírus-járvány 25 ezredik áldozata, a DK ennek kapcsán szólalt fel.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, valamint a Népjóléti Bizottság tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján szólította fel a kormányt, hogy mutassanak együttérzést az áldozatok családjaival.

A képviselő szerint tragédia, hogy 25 ezren haltak bele egy olyan járványba, amely korrekt felkészüléssel elkerülhető lett volna.

“A megbetegedések folyamatos emelkedése ellenére is a nyitásról kezdtek el nemzeti konzultálni, majd mikor már látták mindennek a tragikus következményeit, hogy pokoli nagy a baj, akkor megpróbálták sunyin az ellenzékre kenni saját bűnüket, oltásellenességgel vádolva meg mindent és mindenkit.”-mondta a kormány járványkezeléséről Varga.

- Hirdetés -

Ezek után emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor korábban ígéretet tett rá, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki megbetegszik, “ebből lett mára 25 zer magyar áldozat és világszinten is első halálozási arány”.

A képviselő szerint a miniszterelnök “ismét hazudott”, azonban ezt a hazugságot most családok gyászában lehet mérni.

A DK éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy a mai napon a Kossuth téren eresszék félárbocra a nemzeti lobogót, az Országgyűlés épületére pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát, a fekete zászlót, így emlékezve meg a a koronavírus magyar áldozatairól és mindazokról, akik az egészségügyi helyzet válsága miatt hunytak el.

Varga elmondta, hogy szerinte a kormány nem cselekedett időben, nem tesztelt eleget, ezért legalább most mutassák meg, hogy osztoznak az elhunytak családjának gyászában, “ez a szimbolikus lépés a minimum az áldozatok emlékéért”.

- Hirdetés -