DK: Tűzzék ki a fekete zászlót a Parlament épületére a koronavírus áldozataiért!

Elhunyt a koronavírus-járvány 25 ezredik áldozata, a DK ennek kapcsán szólalt fel.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, valamint a Népjóléti Bizottság tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján szólította fel a kormányt, hogy mutassanak együttérzést az áldozatok családjaival.

A képviselő szerint tragédia, hogy 25 ezren haltak bele egy olyan járványba, amely korrekt felkészüléssel elkerülhető lett volna.

„A megbetegedések folyamatos emelkedése ellenére is a nyitásról kezdtek el nemzeti konzultálni, majd mikor már látták mindennek a tragikus következményeit, hogy pokoli nagy a baj, akkor megpróbálták sunyin az ellenzékre kenni saját bűnüket, oltásellenességgel vádolva meg mindent és mindenkit.”-mondta a kormány járványkezeléséről Varga.

Ezek után emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor korábban ígéretet tett rá, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki megbetegszik, „ebből lett mára 25 zer magyar áldozat és világszinten is első halálozási arány”.

A képviselő szerint a miniszterelnök „ismét hazudott”, azonban ezt a hazugságot most családok gyászában lehet mérni.

A DK éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy a mai napon a Kossuth téren eresszék félárbocra a nemzeti lobogót, az Országgyűlés épületére pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát, a fekete zászlót, így emlékezve meg a a koronavírus magyar áldozatairól és mindazokról, akik az egészségügyi helyzet válsága miatt hunytak el.

Varga elmondta, hogy szerinte a kormány nem cselekedett időben, nem tesztelt eleget, ezért legalább most mutassák meg, hogy osztoznak az elhunytak családjának gyászában, „ez a szimbolikus lépés a minimum az áldozatok emlékéért”.