Reggeltől újra lehet időpontot foglalni oltásokra

„Az online időpontfoglaló honlapot ért terheléses támadás miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént. A tervek szerint szombat reggeltől újra lehet interneten időpontot foglalni jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra. Az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer vakcina elfogyott.”

közölte tegnap este a Koronavírus Sajtóközpontja

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudnak beadatni az orvosokkal, amennyi éppen rendelkezésükre áll. Ezt valószínűleg azért közölték, mert a tegnapi nap folyamán nem kis terhelést kellett kibírnia az oltási programnak. Gulyás Gergely által csütörtökön megjósolt 4 millió beoltottat mindeképp szerették volna elérni. Mivel csütörtök estére 3 913 550 beoltott volt Magyarországon, a pénteki cél 86 450 oltás beadása kellett legyen minimum Ezért úgy döntöttek, hogy Pfizer vakcinára is lehet időpontot foglalni.

Ez elképesztő sorbanállásokat, tömegjelenteket eredményezett az oltópontoknál. Még olyan esetkről is lehetett olvasni, ahol valaki nem kicsit vette a szívére, hogy neki már „nem jutott”. Ha ez nem lett volna elég, még az időpont foglaló online felület is csődött mondott.

A göröngyös út viszont minden bizonnyal megérte, ugyanis Orbán Viktor délutáni facebook-posztja szerint sikeresen elérték a 4 millió beoltottat.

A közleményt így zárják:

„Kérjük a regisztráltakat, ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra.  Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.