Teljesen összeomlott az EESZT honlapja Pfizer miatt

Még reggel írtunk róla, hogy 100 ezer Pfizer vakcinára lehet jelentkezni a mai nap folyamán a kormány időpont foglaló honlapján, az eeszt.gov.hu-n. Az oldal reggel 6-7 között már akadozott, lassú volt, de nem sokkal utána teljesen elérhetetlenné vált.

Ennek több oka is lehet:

  • az emberek nagyobb hajlandósággal oltatják be magukat Pfizerrel, mint a ma (is) ugyanúgy elérhető kínai Sinopharmmal.
  • Orbán Viktor a Kossuth rádióban azt mondta, hogy ma még tudunk Pfizerrel oltatni bárkit, de holnaptól nem. Ugyanis a Pfizer vakcináit holnaptól csak a 16-18 közötti korosztály kaphatja meg.
  • a kormány honlapjai általában nem a legleterhelhetőbb oldalak közé tartoznak.

A magyar ember viszont leleményes, ezért sokan (tényleg sokan) személyesen próbálkoznak a kórházaknál és oltópontoknál a Pfizer vakcina beadatásával. A Telex több fotót is megosztott a Honvédkórház előtt kialakult sorrol, ami kb 700 méter hosszú volt. Ott már el is fogyott a Pfizer vakcina.

Fotó: Haász János / Telex

De nem csak a fővárosban rohamozták meg az oltópontokat. Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András egy közleményt tett közzé Facebook-on, hogy ott olyan hosszú a sor a kórház előtt, hogy a sorban állók számára hamarosan vizet osztanak és mobilmosdókat állítanak.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Megint a magyar kormány miatt hiúsult meg az EU Kínával szembeni indítványa

A 444.hu írta meg, hogy Magyarország már a napirendre vételét is megvétózta annak az indítványnak, amelyben az Európai Unió tagországai közös állásfoglalásban ítélték volna...

Szabadul a házi őrizetből Bige László

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll - írja a 24.hu a Nitrogénművek közleménye...

Maszk nélküli próbakoncert Liverpoolban

A koncert volt a legnagyobb az Egyesült Királyságban, mióta Covid-19 tavaly márciusban elkezdődött.