Teljesen összeomlott az EESZT honlapja Pfizer miatt

Még reggel írtunk róla, hogy 100 ezer Pfizer vakcinára lehet jelentkezni a mai nap folyamán a kormány időpont foglaló honlapján, az eeszt.gov.hu-n. Az oldal reggel 6-7 között már akadozott, lassú volt, de nem sokkal utána teljesen elérhetetlenné vált.

Ennek több oka is lehet:

  • az emberek nagyobb hajlandósággal oltatják be magukat Pfizerrel, mint a ma (is) ugyanúgy elérhető kínai Sinopharmmal.
  • Orbán Viktor a Kossuth rádióban azt mondta, hogy ma még tudunk Pfizerrel oltatni bárkit, de holnaptól nem. Ugyanis a Pfizer vakcináit holnaptól csak a 16-18 közötti korosztály kaphatja meg.
  • a kormány honlapjai általában nem a legleterhelhetőbb oldalak közé tartoznak.

A magyar ember viszont leleményes, ezért sokan (tényleg sokan) személyesen próbálkoznak a kórházaknál és oltópontoknál a Pfizer vakcina beadatásával. A Telex több fotót is megosztott a Honvédkórház előtt kialakult sorrol, ami kb 700 méter hosszú volt. Ott már el is fogyott a Pfizer vakcina.

Fotó: Haász János / Telex

De nem csak a fővárosban rohamozták meg az oltópontokat. Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András egy közleményt tett közzé Facebook-on, hogy ott olyan hosszú a sor a kórház előtt, hogy a sorban állók számára hamarosan vizet osztanak és mobilmosdókat állítanak.