Vona Gábor: a szó jó értelmében fel fogjuk még kavarni a magyar közéletet

Csütörtök éjfélkor zárult le a Második Reformkor Alapítvány első online népszavazása. Összesen 22.396 ember válaszolt arra a kérdésre, hogy Egyetérte-e Ön azzal, hogy a Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező, a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárok levélben is szavazhassanak az országgyűlési választásokon?

Ahogy az eredményen is látszik, a válaszadók több mint 95 százaléka értett egyet a fent említett kérdéssel.

Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója oldalunknak elmondta, hogy a szavazás megkezdésést több hónap előkészület előzte meg. Ezért komolyabb hiba nem lépett fel a szavazás ideje alatt. Hozzátette, hogy pár minimális kellemetlenség volt a felhasználók részéről, de ezeket azonnal orvosolni tudták. Viszont érdemes megjegyezni, hogy a Második Reformkor Alapitvány csupán a kampányt csinálta, az informatikai hátteret egy svájci-magyar startup, a Pegapoll biztosította.

A szavazás lezárásáról szóló bejegyzésben kijelentették, hogy az eredményből egy törvényjavaslatot készítenek. Vona Gábor reményei szerint ez egy többpárti kezdeményezés lesz.

Ismerve a kormánypárt véleményét, az erőviszonyok sajnos adottak, de az ügyet akkor is melegen kell tartani és legkésőbb 22 áprilisa után az új parlamenttel el kell fogadtatni

Jelentette ki az alapítvány alapítója.

Az online népszavazás jövőjéről Vona azt mondta, hogy mivel mindenki nagy sikerként élte át Magyarország első ilyen kezdeményezését, így garantált, hogy megyünk tovább. Hozzátette, hogy a kampány alatt rengeteg értékes emberrel gyarapodott az alapítvány hálózata.

Hogy mikor és miről várható a következő online népszavazás, arra nem válaszolt, de elmondta, hogy a szó jó értelmében fel fogjuk kavarni még a magyar közéletet, és igyekszünk ezzel a második reformkor ideáját közelebb hozni a valósághoz.

fotó: vona.gabor/Instagram