Eltörölhetik a kerékpárutak kötelező használatát itthon, az autóutak szélén kevesebb a baleset

Hamarosan ez alapján módosulhatnak a KRESZ szabályai.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorának adott interjújában beszélt arról, hogy

a legtöbb magyar kerékpáros szervezet elsődleges kérése, hogy töröljék el a kötelező kerékpárút-használatot.

Ezt a kérést a szervezetek azzal indokolják, hogy a baleseti statisztikák szerint több a biciklis baleset a gyalogosoknak fenntartott járdák mellett a családok és kisgyermekek körül, mint az autóutak mentén.

A kormánybiztos kiemelte, hogy a szabályok módosítása nem csak a kerékpárosok miatt fontos, hanem az utóbbi időben egyre népszerűbbé és elterjedtebbé váló elektromos közlekedési eszközök, például a rollerek miatt is. Szerinte ezekre az eszközökre vonatkozóan is ki kellene alakítani egy külön bejáratú, átlátható és logikus szabályrendszert.

A KRESZ-módosítás ügye egyébként nem új keletű probléma, ezzel kapcsolatban ugyanis már három éve folynak a tárgyalások. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) volt az, amely legutoljára foglalkozott az üggyel.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Hitelmoratórium okozza a hitelesek hidegzuhanyát

A 2020. március 18-tól életbe lépett fizetési haladékot nagyon sok honfitársunk igénybe vette, és jelenleg is nagyon sokan élnek a lehetőséggel. A pénzügyi szakemberek...

Luxus-óceánjárókkaal mentik az embereket a Karibi-térségből

A karibi szigeten csütörtökön vörös riasztást adtak ki.

Újabb balatoni településen hirdettek építési tilalmat

Újabb településen függesztettek fel építési lehetőséget a Balaton környékén.