Baranyinak üzent Jeszenszky: Ha az ember k@rvának áll, akkor b@szni kell

Múlt hét pénteken az ATV Szigorlat című műsorában Baranyi Krisztinát a Pesti Srácok propagandistája Szalai Szilárd szerette volna kérdezni, de a polgármester nem volt hajlandó beszélni az újságíróval.

A történtek után Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nyílt levélben üzent Baranyinak, ezzel elkezdődött köztük egy adok-kapok. Végül az ATV kedden Baranyit és Fürjest is behívta a stúdióba, hogy megbeszéljék a történteket, amiben persze nem közeledtek az álláspontok.

A beszélgetés során Baranyi Krisztina bemutatott a tabletjén egy felvételt az azóta megszűnt Pesti TV egyik műsorából, ahol a megukat újságírónak nevező és össze-vissza vihorászó propagandisták azzal viccelődnek, hogy Baranyi „nem túl szép, és nem is okos”, és „inkább dugnának kecskékkel”, mert azt utána legalább meg lehet enni.

Itt azonban nem ért véget a történet. A műsor után Jeszenszky Zsolt kormánypárti újságíró, a Hír TV műsorvezetője Facebookon mondta el véleményét a ferencvárosi polgármesterről.

Ha az ember k@rvának áll, akkor b@szni kell. És ezzel most nem Baranyi Krisztina esetleges korábbi vagy kiegészítő foglalkozására gondolok – vagy volt neki ilyen, vagy nem, ő dolga. Hanem arra, hogy aki politikusnak áll, az bizony kap hideget-meleget. És el kell viselnie. Ha nem bírja, válasszon magának más pályát. Legyen például mosónő… (de ez csak véletlenül jutott eszembe, nem Baranyiról)

– fogalmazott a kereszténydemokrata újságíró.

A szókimondó jobboldali újságíró viszont nem tudta elengedni, hogy másnak is lehet véleménye, ezért tovább folytatta a polgármester szapulását.

Van-e Baranyi Krisztánál szánalmasabb, visítózóbb-sipákolóbb, áldozatpózoló politikus Magyarországon? Bár nagy a verseny, de szerintem nincs

– tette hozzá Jeszenszky Zsolt, aki szerint a nyugat tönkretenné az ezeréves magyar keresztény kultúrát, amit ő maga is képvisel.