Baranyi Krisztina élő adásban szállt bele a meghívott propagandistába

Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina az ATV élő adásában közölte, hogy a PestiSrácok propagandista újságírójának nem hajlandó nyilatkozni – vette észre a Média1. Végül a kérdéseket Krug Emília vagy Kárász Róbert megismételte és Baranyi csak akkor válaszolt. Persze felmerül a kérdés, hogyan nem tudott az ATV egy olyan kérdezőt meghívni, aki nem egy olyan lapnál dolgozik, ami sorra veszti el a sajtópereket.

„Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, én régóta hangoztatom, és megfogadtam, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt tenni. Én nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el”

– mondta Baranyi, reagálva arra, hogy a Pesti Srácoktól hívták el Szalai Szilárdot, hogy kérdezze az aktuális vendéget.

Baranyi Krisztina azt is elárulta, hogy csodálja, hogy az ATV egyáltalán beenged a stúdióba ilyen embereket, „akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak”.

Ne hozza olyan kellemetlen helyzetbe a szerkesztőket és a meghívott újságíró vendégeket, hogy ha feltesznek egy kérdést, akkor minősít, hanem válaszol rá

– vágott vissza Kárász Róbert, aki később ki is nevette a polgármestert, aki a kijelentései után valóban nem volt hajlandó válaszolni a függetlennek egyáltalán nem mondható Szalai Szilárdnak.

Az 16 perces műsor végül nehézkesen és teljesen szürreális módon, de lement. Baranyi Krisztina elmondta, hogy a helyzetet nem ő teremtette és nagyon rosszul érezte magát. Később Krúg Emília is jelezte, hogy a szerkesztői szabadság megilleti őket, ezért azt hívnak meg kérdezőnek, akit szeretnének, nyilván a nézők meg értékelik a látottakat.

Nézzék, szerintem ez egy olyan súlyos helyzet, hogy én azt is szívesen vállalom, ha többet ebbe a stúdióba nem hívnak meg. De el kellett mondanom, mert ezek az emberek a folyamatos hazudozással, emberek életének a tönkretételével, gondoljunk Juhász Péterre, gondoljunk Vona Gáborra, gondoljunk azokra a perekre, azokra a pénzbüntetésekre, amiket már betáraztak maguknak

– zárta gondolatait az adás végén Baranyi.

Szalai erre felajánlott egy békejobbot a polgármesterasszony felé, de a ő arra sem válaszolt semmit, ahogy azt a műsor elején ígérte.