RENDKÍVÜLI: lemondott Palkovics László

Palkovics László technológiai és ipari miniszter bejelentette lemondását – értesült a Telex több egymástól független forrásból. A lap úgy tudja, hogy a minisztériumban már főosztályvezetői szinten is értesítették a munkatársakat az átadás-átvétel előkészítéséről.

A távozás hátterében energiapolitikai véleménykülönbségek állhatnak.

A lap megkereste az ügyben Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, aki érdemben nem válaszolt, de nem is cáfolta értesülésünket:

A miniszterelnök úton van Üzbegisztánba; a kormányzati ügyekkel kapcsolatos kérdésekkel kérem, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez forduljanak.

– válaszolta Havas Bertalan a Telex kérdésére.

A Telex kereste az ügyben a Miniszterelnökséget, Gulyás Gergelyt, a Technológiai és Ipari Minisztériumot és magát Palkovics Lászlót is, de egyelőre nem kaptak választ.

A 24.hu kormányzati körökből származó információja szerint valósak a Palkovics László lemondásáról szerdán beindult hírek, a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetőjének lemondását Orbán Viktor miniszterelnök már el is fogadta, sőt

Palkovics László 2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára volt, majd 2016-tól oktatásért felelős államtitkár lett.

A negyedik Orbán-kormánytól tárcájának irányítása alá tartozik többek között az energiapolitika mellett az állami MVM, a hulladékkezelés, a közlekedés, klímaügyek, iparpolitika, technológiai fejlődés, foglalkoztatás, és a környezetvédelem is.

Tavaly januárban már egyszer felmerült Palkovics lemondása, akkor a 444 írt arról, hogy benyújtotta lemondását, de Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta neki, hogy ezt felejtse el.