Nyilvánosságra hozták a nemzeti konzultáció kérdéseit

Tegnap Gulyás Gergely a kormányinfón még semmit nem árult el arról, milyen kérdések lesznek a legújabb nemzeti konzultációban. Ma azonban elkezdődött a postai kézbesítés is.

Az unió szakciós politikájáról szól a legújabb konzultációs kérdőív, amiben többek között arra adhatnak választ a magyar állampolgárok, hogy mely intézkedéseket tartják helyesnek.

Olyan kérdés is van a kérdőíven, aminek szankciója alól egyébként mentesítve van Magyarország, azaz a nemzeti konzultáció eleve úgy fogalmazza meg a szöveget, mint ha a mostanában tapasztalt infláció a miatt következett volna be.

További érdekesség, hogy a konzultáció csak és kizárólag az Európai Uniót teszi felelőssé az inflációért, míg Oroszországot nem csak nem okolja ezért, de egyik kérdése kifejezetten arra terjed ki, hogy az orosz turistákra vonatkozó szankciót helyesnek tartják-e.

Az utóbbi kérdést azzal egészítették ki, hogy a koronavírus miatt eleve visszaesett a turizmus és most még az unió az Oroszországból érkezőket is szankcióval sújtja. Azt viszont szintén nem veszi figyelembe a kérdőív, hogy háború idején a repülős utasforgalmat elindítani magas kockázatot is magában hordoz.

A pontos kérdéseket itt lehet megtekinteni:

Címlap: MTI/Balogh Zoltán