Orbán aláírta, hogy nem a szankciók, hanem Oroszország a felelős a gazdasági nehézségekért

Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője hívta fel arra a figyelmet, hogy miközben Magyarországon azt a propagandát hangoztatják, hogy a szankciók a hibásak a gazdasági helyzetért, addig Orbán Viktor is aláírta az Európai Tanács állásfoglalását, ami világosan kimondja, hogy csakis Oroszországot terheli a felelősség a gazdasági nehézségek miatt.

Nem csak a szankciós nyilatkozatokat, de azt is aláírta Orbán Viktor, hogy Oroszországot terheli a felelősség a gazdasági nehézségek miatt.

Az Európai Tanács foglalkozott Oroszország Ukrajna ellen folytatott agresszív háborújának eszkalációjával, amely veszélyezteti az európai és a globális békét és biztonságot. Az Európai Tanács határozott szándéka, hogy fellépjen az Ukrajna szuverenitásának és a szabályokon alapuló nemzetközi rendnek a védelmére irányuló kollektív erőfeszítéseink hatástalanítását célzó dezinformáció ellen. Ismételten hangsúlyozza, hogy Oroszországot terheli a kizárólagos felelősség a jelenlegi energia- és gazdasági válságért.
– áll az aláírt nyilatkozatban.

Sokadjára köp fel a Fidesz, hogy aztán aláálljon. Most viszont különösen álságos és szégyenteljes ez, mert nem egy általuk kitalált, képzeletbeli ellenségkép legyőzése a tét.

– írta a képviselő a közösségi oldalán.