Megint lesz pénzosztás

A kormány magánszemélyeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak biztosít pályázási lehetőséget.

A pályázat során elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlásához írt ki pályázatot a kormány, amire diákok, nyugdíjasok és magánszemélyek is pályázhatnak. Egymilliárdos keretösszegű a pályázat, a hajtási rendszertől függően A támogatás mértéke is emelkedett, hajtási rendszertől függően 90 ezer helyett 100 ezer, illetve 150 ezer helyett 180 ezer forint kapható – közölte az ITM.

Csütörtöktől ismét lehet pályázni elektromos rásegítésű kerékpár beszerzésére az egymilliárd forint támogatási keretösszeg erejéig – jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. Ezek az intézkedések hozzásegítenek a 2050-re kitűzött klímasemlegességi célok eléréséhez is.

A pályázatokat már nem csak szakaszosan, hanem folyamatosan is be lehet nyújtani. A kormány eddig több mint 6 ezer e-bike beszerzéséhez járult hozzá, a mostani szakaszban pedig további 10 ezer elektromos rásegítésű kerékpár vásárlását támogatja. Kismamák, diákok, nyugdíjasok is igényelhetik a támogatást, mivel a vásárláshoz nincsen szükség munkaadói igazolásra.

További információk és a pályázati felhívás itt érhető el.

(ITM)