A kormány ismét az oltásra regisztráltaknak küld kampányüzeneteket

A Kúria korábban helytelenítette ezt a gyakorlatot, azonban most ismét politikai üzenteket kaptak a koronavírus-elleni védőoltásra regisztráltak.

Március elején már elmarasztalta a Kúria a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát, amiért az ellenzéket bíráló kampányüzeneteket küldtek azoknak, akik regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra – írja az RTL.hu. Ezúttal „egyes brüsszeli vezetőket” vettek célba.

Korábban az ígéret ugyan úgy hangzott, hogy az oltásra feliratkozókat kizárólag a vakcinákkal kapcsolatban tájékoztatják majd, a kormány azonban rendszeresen politikai tartalmú témákban küldi az összegyűjtött emailcímekre az üzeneteit.

Pár héttel ezelőtt az ellenzéket vádolták azzal, hogy Ukrajnába küldenének fegyvereket és katonákat, illetve veszélyeztetnék a gázellátást és a rezsicsökkentést, ezután a bíróság elmarasztalta a kormányt.

Kedden újabb email érkezett a Kormányzati Tájékoztatási Központtól az oltásra regisztráltaknak, melyben az áll, hogy az „egyes brüsszeli vezetők mindenáron meg akarják büntetni Oroszországot”, és „a magyar közéletben is vannak olyan szereplők, akik támogatják ezeket az elképzeléseket, és akár a gázcsapokat is elzárnák”. A kormány szerint ez súlyos felelőtlenség, mert az olaj- és gázellátás biztonságát veszélyeztetné. A levélben a koronavírusról, valamint az oltásokról természetesen egy szó sem esik.