Ungár Péter: Mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy béke legyen

Az LMP-s politikus közösségi oldalán tett közzé bejegyzést, melyben kérdéssel fordult Szijjártó Péterhez, a szarajevói orosz nagykövet fenyegetése kapcsán. 

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy béke legyen. Hogy az orosz katonák visszatérjenek Oroszországba. Vagyis ahogy egyik képviselőtársam fogalmazott: „Ruszkik haza, legyen béke.”
Biztosnak tűnő információk szerint, amikor Bosznia-Hercegovina kormánya bejelentette, hogy csatlakozna a NATO-hoz a szarajevói orosz nagykövet, Igor Kalabukov, erre többek között azt is mondta, hogy: „Honnan tudja, hogy nem tervezünk valamit Horvátország, Magyarország vagy Lengyelország ellen?
Vannak terveink a NATO ellen, folyamatosan vizsgáljuk a geostratégiai helyzetet.
”Értelemszerűen, ha ez igaz, nem maradhat valamilyen következmény nélkül. Emlékezzünk, amikor a leköszönő holland nagykövet egy kétségtelenül bugyuta mondatban iszlamistákhoz hasonlította az Orbán-kormányt, Szíjjártó Péter megszakította Hollandiával a nagyköveti szintű kapcsolatot.
Senki nem akar belesodródni a háborúba. De nem hagyhatjuk, hogy bármelyik ország diplomatája katonai cselekményekkel fenyegesse hazánkat, főleg ha az az ország éppen most rohanta le az egyik szomszédunkat.A fideszes kommentelőktől csak annyit kérek, hogy mielőtt elkezdik relativizálni, hogy miért is van rendben hazánkat katonai beavatkozással fenyegetni, gondolják végig, hogy talán Kalabukov orosz diplomata ezt nem a hazánk iránt érzett szövetségesi szeretetből mondta.