Putyin valóban agresszor?

Bármilyen orosz-ukrán háborúval kapcsolatos tartalom kerül megosztásra, a hozzászólók nem elhanyagolható része számon kéri, hogy miért nem beszélünk az oroszok oldaláról. Miért nem próbáljuk megérteni őket is? Ez egyrészt jogos, hiszen minden éremnek két oldala van, másfelől elég sok az olyan hang, amely arról beszél, hogy az ukránok sem szentek és a nyugatnak is igen komoly szerepe a van ebben a háborúban.

Illetve olyan vélemények is vannak, melyek arról szólnak, hogy az ukránok gyűlölik a magyarokat, sokszor bántalmazzák és inzultálják őket. Ergo, nekünk haragudni kellene rájuk.

Ezekről a kritikákról beszélünk ebben a Faltól Falig epizódban. Az átélhetőség kedvéért egy fiktív, kitalált párhuzamot is hozunk, mellyel talán könnyebben átélhető, számunkra, magyarok számára a keleti szomszédunknál zajló megszállás.

Putyin legutóbb éppen Orbán Viktorral való tárgyalása után állította azt, hogy amikor a Szovjetunió felbomlott, a NATO megígérte Oroszországnak, hogy nem fog csatlakozási lehetőséget biztosítani a Szovjetunióból kiszakadt országoknak.

A Telex azt írta, hogy ez nem igaz. Ami érdekes, hogy a Mandiner is- mely ugye a Telexszel ellentétben meglehetősen jobboldali, kormány-oldali újság  –  szakértőket megkérdezve ugyanerről számolt be.

https://youtu.be/92SQgZR6eIc