Bayer Zsolt a kis pártok támogatására bíztatja a kormánypárti szimpatizánsokat

A Fidesz megmondóembere a Magyar Nemzet hasábjain kérte a kormánypárt szimpatizánsait, hogy támogassák az összefogáson kívül induló pártokat. A cél, hogy a szavazólapon ismét sok párt legyen, így remélve azt, hogy megoszlanak az ellenzéki szavazatok.

Ehhez pedig az kell, hogy a mi politikai táborunk a baloldali összefogás jelöltjein kívül mindenki kopogtatócédula-gyűjtését támogassa.

Most szombattól egy kormánypárti, vagyis az eljövendő, normális Magyarország pártján álló választópolgár mindenekelőtt aláírja a Fidesz–KDNP jelöltjeinek kopogtatócéduláját. Ezt követően pedig aláírásával támogassa a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Mi Hazánk Mozgalom, a Munkáspárt–Iszomm pártszövetség, a Gattyán György-féle politikai alakulat jelöltjeinek indulását is
. – írja Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben.

Bár a publicista abban mindenképp téved, hogy kopogtatócédulára gyűjtenék az ajánlásokat, ezt épp a Fidesz által megírt választási törvény miatt ajánlószelvényeken kell az induláshoz szükséges 500 ajánlást összegyűjteni jelöltenként.

Országos listát az a párt állíthat, aki 71 körzetben tudott jelöltet állítani, azaz ennyi körzetben tudták az 500 érvényes ajánlást leadni, aminek határideje február 26. 16:00. A Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt a Fidesz szimpatizánsok nélkül is meg tudná ugrani ezt a feladatot, azonban a társadalmi támogatottsággal nem rendelkező ISSZOM és a Megoldás Mozgalom alig ha abszolválni tudná.

Bayer szerint a kispártok támogatásával Gyurcsány Ferenc visszatérése akadályozható meg, most különös választás előtt állunk, aminek a tétje is hatalmas.

Ha nem akarjuk, hogy Gyurcsányék vezetésével egy nemzetközi brigád és idegen titkosszolgálatok döntsenek Magyarország létéről (nemlétéről), akkor nem csupán elkötelezettnek kell lennünk, nem csupán erősnek, nem csupán az nem lehet alku tárgya, hogy mindannyian elmegyünk szavazni – de ravasznak is kell lennünk. – fejti ki Bayer gondolatmenetét.