Csárdi Antal véget vetne a Penta cégcsoport túlárazott belvárosi beruházásainak

A Budapest Belváros LMP-s országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az önkormányzat által eddigi is megrendelt túlárazott beruházások után ismét két olyan közbeszerzés került kiírásra, amit máshol jóval olcsóbban, akár harmadáron valósítanak meg.

Kikéri a Belváros önkormányzata által kötött beruházási szerződéseket Csárdi Antal, a városrész LMP-s országgyűlési képviselője. A politikus keddi, online is közvetített sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolja: látni kell, mire szórja el az emberek pénzét az V. kerület vezetése.

Csárdi Antal szerint ideje végre rendet tenni a túlárazott megrendelések körül. A példákat sorolva azt mondta: a Pilvax közben 200 millió forintos beruházást hajtott végre az önkormányzat, míg a Bástya utcában annyiba kerül egy minipark kialakítása, mint egy kastély. A Belváros főutcája pedig több mint 300 milliárd forintba került – sorolta.

Az indokolatlanul sokba kerülő beruházásokat pedig az a Penta cégcsoport végzi, amellyel még a korábbi polgármester, Rogán Antal idejében kezdett együtt dolgozni az önkormányzat – mondta.

A társaság most 75 millió forintért épít egy 431 méteres futókört az Olimpia park köré, majdnem kilencszer annyiért, mint amennyibe nemrég Egerben alakítottak ki hasonló pályát. Ott ugyanis 1250 méter került 25 millió forintba – hangzott el.

Csárdi Antal kijelentette: látni kell, mi okozza a hihetetlen mértékű árkülönbséget.

Részben MTI