Beszakad egy munkás alatt a tető – a gimnázium mellé tervezett hotel miatt aggódnak a helyiek

A Veres Pálné Gimnázium mellé tervezték azt a hotelt, aminek felújítása jelenleg is zajlik és aminek tulajdonjogát annak a Szíjj Lászlóhoz köthető ingatlanalap szerezte meg, akinek cége birtokolj azt a jachtot, amin nyaralt már Szijjártó Péter, Mészáros Lőrinc vagy maga Orbán Viktor is.

„Omlásveszély” – ezt van kiírva a budapesti Veres Pálné Gimnázium mellett és minden nap ezzel a felirattal találkoznak, amikor az iskolájuk udvarán a sportpálya felé mennek.  

A gimnázium egy több ezer négyzetméteres épületegyüttesben működik az V. kerületben, a Veres Pálné utca 36-38. szám alatt. Az ingatlanoknak két tulajdonosa van: az egyik a fővárosi önkormányzat, ahol a gimnázium működik, a másik pedig az rtl.hu információi szerint a Minerva V50 Ingatlanfejlesztő Alap, ami Szíjj Lászlóhoz köthető.

A gimnázium által használt épületrész ugyan megfelelően karbantartott, a tanulók viszont az udvaron keresztül, a leromlott állagú épület előtt elhaladva közelítik meg a sportpályát.

– tudta meg az rtl.hu

A tető itt már olyannyira rossz állapotba került, hogy a lap birtokába került korábbi felvételen látni, ahogy az beomlik egy munkás alatt.

Az rtl.hu kérdésére a Minerva V50 nem árulta el, hogy milyen sérüléseket szenvedett a munkás.  A lyukat egy november közepén készült fénykép alapján azóta sem fedték be. További részletek az RTL oldalán.