Ismét megkérdeztük az utca emberét, a kérdés csak az, hogy miről? – videó –

A szembe sétáló járókelőket arról kérdeztük, hogy találkoztak-e már nemváltó műtétet népszerűsítő reklámmal, illetve hogy szerintük szükség van-e ebben a témában népszavazást tartani.


Nincs panaszkodásra okunk, mivel szerencsére olyan előrehaladott országban élünk, ahol már számos társadalmat érintő kérdésben népszavazást tartottak. A kormány becsületes és tisztességes, és fontosnak tartják az emberek véleményét, ezért semmit nem intézkednek fű alatt.


Rendezve vannak a bérek, a szociális szektor hasít, ápolóink, tanáraink úgy meg vannak fizetve, hogy a nyugat nem győz rólunk példát venni. A kórházak olyan jó állapotban vannak, hogy lassan már a padlóról lehetne enni. Az államháztartás a „mínusz” szót még hallomásból sem ismeri. A forint pedig még szinte sosem volt ilyen erős.


Jogos tehát a kérdés, hogy mi lenne égetőbb téma a jelenlegi népszavazásban, mint a nemváltó műtétek kérdéssora.


Az áprilisi népszavazásban feltett kérdések:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A transz és homofób törvényekkel a kormány teljesen ellehetetleníti az LMBTQ közösség életének lassan minden területét. A 33-as paragrafussal pedig megfosztották a transzneműeket nem és névváltoztatási jogaiktól. Az örökbefogadási törvény módosításával ellehetetlenítették az egyedülálló és azonos nemű párok családalapítását is. Az orosz mintájú törvénnyel a kormány cenzúrázza az LMBTQ emberekkel kapcsolatos ismeretterjesztést az iskolában és a médiában.


Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy mikor lesz az idei Budapest Pride.


A sajtótájékoztatón és a közösségi oldalakon a szervezők mindenkit arra kérnek, hogy:


SZAVAZZ ÉRVÉNYTELENÜL A NÉPSZAVAZÁSON!


A kormány által gyermekvédelminek nevezett, homofób törvénymódosítás óta több rajzfilm is került kivizsgálásra, melyekben felmerül a gyanú a homoszexualitás „népszerűsítésére”.


Olyan filmekről van szó, amiken generációk nevelkedtek, ilyen film a Csipkerózsika, az Oroszlánkirály, a Mulan és a Pumukli is. A bejelentések szerint ezek a filmek megkérdőjelezik a hagyományos nemi szerepeket.


A megkérdezettek többsége állítása szerint nem találkozott nemváltó műtétet népszerűsítő reklámokkal, és feleslegesnek tartják a népszavazást is ezekben a kérdéskörökben.


Akadtak persze Szovjetunión szocializálódott és kormánypropagandát étkező, nyomdafestéket nem tűrő válaszadók is.