Továbbra is sakkban tartja egy tinédzser Elon Muskot

Folytatódik az alkudozás Elon Musk és a 19 éves Jack Sweeny között, aki egy robottal figyeli Elon Musk privát repülőgépét.

A SpaceX és a Tesla atyja szerint a nyomkövető, amit a tinédzser használ potenciális veszélyt jelent rá.


A történet előzménye, hogy a A 19 éves Jack Sweeney visszautasította az @ElonJet fiók leállítására tett 5 000 dolláros kezdeti ajánlatot tekintve, hogy ez nem kárpótolná őt kellőképpen.


Ezt követően Jack tett inkább egy ajánlatot Elon Musknak, aki 50 ezer dollár fejében törli a Twitter robotot, ami nyomon követi Musk magánrepülőjét.


Musk szerint ez veszélyt jelent az ő testi biztonságára, még a Floridai Egyetem 19 éves hallgatója a Business Insidernek azt nyilatkozta, hogy ő inkább rajongója Musk úrnak, és csak azért hozta létre a robotot, hogy megtudja milyen bizniszeket folytat, és épp hol tartózkodik Elon Musk.


Sweenynek nem ez az első alkalma már a rodeón, hasonló fiókokat készített már Bill Gates és Jeff Bezos repülőgépeinek nyomon követésére is. A beszámolók szerint a robot nem azt figyeli, hogy ki tartózkodik a repülőgép fedélzetén, hanem azt, hogy merre tart.
A diák részmunkaidőben az UberJets nevű cégnél dolgozik, amely a charterjáratokat követi, és lehetővé teszi ügyfelei számára az olcsó ülőhelyek azonosítását – írja a SkyNews.

Jack Sweeny fel is fedte az Elon Muskkal történt üzenetváltást is

„Le tudod szedni? Ez biztonsági kockázatot jelent.”

– írja Elon Musk az egyetemi hallgatónak.

„Nem tetszik a gondolat, hogy egy barom bármikor agyonlőhet”

– tette hozzá.

Végül Musk rátért a piszkos anyagiakra:


„Mit szólnál 5 000 dollárhoz?


Ezzel megnehezítvén Musk lekövetését.


Jack Sweeny azonban rögtön alkudozásba kezdett:

„Lehetne inkább 50 000 dollárról szó?”


Mivel ez nagy segítség lenne neki az egyetemi tanulmányainak finanszírozását illetően. Sőt, talán egy autót is tudna venni ebből a pénzből méghozzá egy Tesla Model 3-at.

Elon Musk visszautasította a 19 éves egyetemista ajánlatát, mert nem érzi ezt helyesnek.


Jack Sweeny azért hozta nyilvánosságra az üzeneteket, mert ezzel akarja újraindítani Elon Muskkal a tárgyalási folyamatokat. Az említett pénzösszeg mellett, Jack nem zárkózna el egy gyakornoki pozíciótól sem.

(SkyNews)

Boritókép: MTI