Hodász atya: hiába nem műttetik át magukat gyermekeink, ha felvágják az ereiket

Magyarország talán legismertebb katolikus papja, Hodász András atya, a Papifrankó YouTube-csatorna arca készített videót „Van nagyobb baj, mint az LMBTQ-lobbi!” címmel. Videójában a gyerekek túlterheltségéről és szeretet nélküliségéről beszélt.

Hodász András atya, keresztény katolikus pap rendszeresen osztja meg véleményét papként, YouTube-csatornáján. Számos vitára, közéleti ügyre reagált már, többi között a homoszexualitásról is megosztotta már gondolatait.

Azonban a mai videóban, hiába szerepel a címében az LMBTQ- rövidítés, legfőképpen nem ebben a témában foglalt állást.

Elmesélte, hogy számos helyre utazik tanítani és nagyon gyakran találkozik azzal a jelenséggel, hogy bizonyos gyerekek megszámlálhatatlan különórára, egyéni képzésre járnak és emiatt nem mennek, nem járnak például az ő hittan óráira. Elmondta, hogy maximálisan megérti ezt, hiszen sok gyereknek már a saját gyerekkorát sincs nagyon ideje megélni. Együtt lenni a barátaival, szórakozni, kikapcsolódni.

„Nem tesszük mi tönkre a fiataljaink életét, mikor ki akarunk passzírozni belőlük mindent?”

– teszi fel a kérdést Hodász atya videójában.

A pap leginkább azt nehezményezi videójában, hogy egy gyerek 8-9 órát is bent van az iskolában, és legalább még ennyi időt kellene tanulással töltenie, hogy rendesen mindenből fel tudjon készülni.

„Ennek az lesz az eredménye, hogy nagyon boldogtalan, de sokat kereső középvezető menedzserek lesznek” – mondja az atya

Videóját azzal zárja, hogy felszólítja a szülőket, hogy sokkal többször és intenzívebben fejezzék ki gyermekeik felé a szeretetüket és ébredjenek rá, hogy sokkal fontosabb egy lelkileg kiegyensúlyozottabb felnőtt, mint egy gazdag felnőtt kinevelése.

Hozátette:

„Nem tudom, hogy létezik-e meleg lobbi, nem tudom, hogy reális veszély-e, nem tudom, hogy szükség van-e erről most népszavazást tartani. Egy dolgot tudok, hogy hiába érjük el, hogy a gyerekek megmaradjanak a születési nemükben, ha felvágják az ereiket, vagy felakasztják magukat, vagy egyszerűen csak boldogtalan felnőttek lesznek.”