A főpolgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy bár a parlamentben a Fidesz megakadályozta, hogy vizsgálóbizottság álljon fel a hibás járványkezelés, a Pegazus-botrány, vagy a Völner-ügy vizsgálatára, a Fővárosi Közgyűlés demokratikusan működik, ezért megkezdik a korrupciós ügyek feltárását.

Karácsony Gergelys megemlítette, hogy a Völner-ügy szereplői nem csak papírzacskóban osztogatták a kenőpénzt, nem csak egyetemei vizsgákat intéztek a haveroknak és Rogán emberének, de több százmillió forint értékben jutottak, több esetben árul alul, nagyértékű belvárosi ingatlanokhoz. Ezeknek közös jellemzője, hogy az ügyleteket fideszes polgármester intézte, érdemi pályáztatás nélkül. A végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke az V. és VII. kerületi fideszes vezetés alatt több mint 10 helyiséget szerzett jó áron.

A VII. kerület előző, fideszes vezetése kilenc üres belvárosi ingatlant árverezett el a 2019-es választás előtt – ebből nyolcat szintén a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, az igazságügyi miniszter helyettesének rendszeresen kenőpénzt adó Schadl György vitt el, ezeket gyakran a valódi piaci ár feléért kapta meg.

A főpolgármester hozzátette, “lesz dolog ott a Fidesz-központban“, szerinte ugyanis sok korrupciógyanús ügyre kell magyarázatot adni, ami a városháza eladásának ügyéhez képest nem csak hablaty.

- Hirdetés -
- Hirdetés -